menu

Családireceptkönyv.hu

Baconbe tekert rúdfasírt


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 2-3 csomag bacon
- 1 kg darált hús
- 10 db tojás ( 3 a masszába ...7darab főtt tojás ráreszeljük
-- zsemlemorzsa
- 3-4 szelet áztatott kenyér
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kevés őrölt paprika
-petrezselyemzöld
kevés zsiradék

Elkészítés:


A darált húst a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és az egészen finomra aprított zöldpetrezselyemmel összekeverjük.
- Beleütjük a tojásokat, az áztatott kenyeret jól elkeverjük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen már folyós állaga. A masszát ketté osztjuk
-Egy alúfóliára kiterítjük az egyik masszát el egyengetjük és 3 1/2 keménytojást ráreszelünk .Szépen elkezdjük feltekerni mint a bejglit
- Egy őzgerincformát kikenünk zsiradékkal, egymás mellé belehelyezzük a baconöket, beletesszük a húst, és a tetején visszahajtjuk a bacont. Igy járunk el a másik masszánkal is. Alufóliával letakarjuk kb.50 per múlva levesszük a fóliát és pirosra sütjük Ekkor kiborítjuk az őzgerinc formából és a másik oldalát is pirosra sütjük
-Szeleteljük akármilyen körettel tálaljuk
Sütőbe tesszük, és közepes lángon készre sütjük.

Baconbe tekert rúdfasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Nagyikonyha mátrai borzaska
Nagyikonyha mátrai borzaska

A krumplikat megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, félretesszük. Ha levet eresztett a burgonya, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A hússzeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sertéshúsos zöldség-bőségtál
Sertéshúsos zöldség-bőségtál

A megforrósított olívaolajba beletesszük a darált húst. Pirítjuk, míg kevés színt is kap. Sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a tisztított, kisebb kockákra vágott burgonyát. Kb. 100 m...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes mustáros sertésoldalas
Mézes mustáros sertésoldalas

sózóm borsozom fokhagymát szórók rá tepsibe vagy jénaiba teszem lefedem és 150 C 90 percig puhítom 140 perc jó puha legyen elkészítem a szószt beleforgatom rácsra teszem 200 C/15-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Natúr szelet
Natúr szelet

A húst felszeleteljük úgy, mintha rántani akarnánk. Kiklopfoljuk, besózzuk (ha húspuhítózunk, akkor nem szabad pluszban besózni). A hússzeleteket beforgatjuk lisztbe. Serpe...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk