--5 bögre liszt
– 2 bögre langyos víz
– 2 evőkanál étolaj
– 2 teáskanál só
– 11 g porélesztő
--A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, hozzá keverjük egy villával az étolajat, majd a langyos vizet. (1 bögre= 2,5 dl)
Összeállítjuk a tésztát
--. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este. Reggel már süthetjük.
Hűtőből kivéve átgyúrjuk. gömbölyűre formáztam.,de lehet más formára is
-- Egy hőálló tálat sütőpapírral kibéleltem, a kenyeret bele tettem. Egy késsel 3 helyen kissé bevágtam. Vízzel lespicceltem, a teteje alsó felét is és rátettem a tetejét.
--Egy okos trükk....a Jénai fedőjébe helyezzük a nyers masszát és az öblös részével fedjük le , hogy legyen hova felnőnie a kenyérkéknek ----240 C-ra bekapcsoltam a sütőt, hideg sütőbe tettem. Amikor elérte a hőfokot, utána 60 percig sütöttem. Kivettem, újból lespricceltem vízzel a tetejét és még jó 10 percet sütöttem.
---Sütő függő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e? Nagyon szép lett a belsője.
-
1. A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél. 2. Kiolajozott kelesztőtálba teszem, hagyom duplájára kelni. 3. Lisztezett felületre borítom,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAus Hefe, Mehl, Salz, Zucker, Wasser und 150 g Gouda einen Hefeteig herstellen. Kleine Brötchen formen und auf ein Backblech legen. Eigelb und Milch verquirlen und die Brötchen da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet és a bulgurt egy késes aprítóban megőröljük (nem kell teljesen simára). Dagasztáshoz, illetve a kelesztéshez a kenyérsütő gépet használtam, de lehet dagasztani kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagyobb tálban keverjük össze a sót a liszttel, egy másik edényben pedig oldjuk fel az élesztőt a meleg vízben. Az élesztős víz mehet a lisztre, és jöhet a gyúrás! Finom, lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű