-50 dkg sertéslapocka vagy másmilyen hús, amit szeretünk
-10 dkg füstölt szalonna
-45 dkg zöldborsó ( vagy 1 nagy üveg borsó )
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 TV paprika
-2 kisebb paradicsom
--1 ek gulyáskrém
-1 kk őrölt kömény
-1 kk őrölt bors
-2 gerezd zúzott fokhagyma
-kevés liszt
--A húst és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát félfőre vágjuk.
Egy tepsibe vagy jénaiba szórjuk a szalonnát, majd erre a hagymát. --A húst kevés lisztben megforgatjuk, majd a hagymára tesszük.
-A gulyáskrémhez hozzáadjuk a borsot, köményt, fokhagymát és egy kevés vizet, majd jól összekeverjük. A fűszeres öntetet a húsra locsoljuk, majd alufóliával lefedjük.
--200 fokos sütőbe toljuk és kb félig megsütjük.
--Közben felaprítjuk a paradicsomokat és a paprikát.
A húsról levesszük a fóliát, majd rászórjuk a paprikát, paradicsomot, a borsót is hozzáadjuk és összeforgatjuk.
Ha úgy látjuk, hogy nem engedett elég levet, akkor kevés vizet öntsünk alá.
Toljuk vissza a sütőbe az ételt most már alufólia nélkül és süssük készre.
Tálalhatjuk savanyúsággal, salátával, rizzsel vagy sült krumplival.
1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A hússzeletek egyik felére teszünk 1-1 szelet sajtot és sonkát majd ráhajtjuk a hús másik felét. 3. A betöltött húsokat bepaní...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmosom majd apró kockákra vágom. Kevés oaljban megdinsztelem a vöröshagymát és rárakom a húskockákat. Picit piritom majd sózom,borsozom,pirospaprikázom 1 gerezd fokhagymát...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesElőző nap este a karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk. Letakarva hűtőben pihentetjük. Az olaj egy részét lábasban megmelegítjük, beletesszük a hagymát. Kicsit átkeverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy vastag falú serpenyőben felhevítünk 25 g vajat és 2 ek olívaolajat. A sertéskaraj szeleteket beletesszük és addig forgatjuk benne, amíg szép színt nem kapnak. Kisebb tepsibe e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes