60 dkg liszt
-25 dkg margarin vagy vaj
-3 kanál porcukor
-egy csipet só
-2-3 kanál tejföl
-kevés tej
3 dkg élesztö
Töltelék
lekvár
tálaláskor
porcukor
az élesztöt kevés tejjel felfutattjuk pici cukorral
-a vajat vagy margarint elmorzsoljuk a lisztel +a felfutatott élesztőval + só+ tejföl
-jól összegyúrjuk
ha kell egy pici tejet még lehet hozzá adni hogy jól nyújtható tésztát kapjunk
-nem kell pihentetni
-kinyújtjuk egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk
-közepébe lekvárt teszunk,ráhajtjuk egyik oldalát és a villával rögzitjük hogy ne folyjon ki belöle a lekvár
-sütöpapirral kibélelt tepsiben sorakoztatjuk
-felvert tojással megkenjük
előmelegitett sütőben 25-30 perc alatt megsütjük
-amikor kihült megszorjuk vaniliás porcukorral
Megmosom és kimagozom a meggyet. Pucolás közben rétegenként kristálycukrot szórok rá. (A cukor mennyisége függ a meggy savanykásságától is.) A lisztet összekeverem a sütőporral,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a porcukorral, sütőporral és a vaníliás cukorral jól összekeverjük. Egy közepes tepsit jól kikenünk margarinnal, a lisztes keverék felét beleszórjuk, rárakjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mascarponét keverd ki az édesítővel, a vaníliával és a kókuszreszelékkel, a kókusztej felével és a habbá vert tejszínnel. 2. A maradék kókusztejhez önts 1 dl vizet, ebbe a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínben felolvasztjuk a csokit. A tojásfehérjét habossá verni, majd alacsony fokozaton a habhoz keverni a szirupot és kemény habbá verni, amíg felkunkorodik a habverőn a hab....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes