1 közepes fej káposzta
-3-4 vagy apró vagy 1 kígyóuborka
-1 nagy szál sárgarépa
-3 közepes fej vöröshagyma,lehet zöldhagyma is
-2 kanál só
-2-3 kanál cukor
-1 dl. 10%-os ecet
a mennyiségek változtathatók izlésünk szerin
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
- A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk.
-Egy tálba rakjuk és sózzuk, cukrozzuk, rámérjük az ecetet. Jól átforgatjuk és párszor megkavarva a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A tojásokat keményre főzzük kb. 12-15 perc alatt. Az újhagymát finomra aprítjuk, a tonhalkonzervet leszűrjük, az olajra nem lesz szükségünk. Egy tálba tesszük a lecsurgatott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőztem a tojásokat, félbe vágtam, lett 14 db fél tojásom Különtettem a sárgáját, és fém teaszűrőn átnyomkodtam, hogy krémesebb állagot kapjak. Hozzávalókkal összekevertem, és vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat megfőzzük: egy edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy 2-3 centire ellepje őket. Fedő nélkül főzni kezdjük és forrástól számított 1 perc után levessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA petrezselymet alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd a levélkéket lecsipkedjük a levélnyélről. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk. A metélőhagymát finomra vágjuk. Az öntethez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű