1 kg csirkeszárny
-só,bors ,
-5 kanál olaj
-méz kb 250 g
-6-8 evőkanál ketchup
-1 evőkanál erős pista ( erős paprika paszta )
-5 gerezd fokhagyma
- csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet.
Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát.
--A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd bekenjük a fűszeres-olajos páccal
--. A pácolt csirkeszárnyakat olajjal kikent tűzálló tálba.sorakoztatjuk
A maradék öntetet ráöntjük a szárnyakra fóliával letakarjuk és 1-2 órát pihentetjük a pácban a hűtőben ...majd ,
-a sütőt előmelegitjük
-200 fokon, légkeveréses programon kb. egy óráig sütjük.
-Ha megpuhultak a szárnyak, levesszük a fóliát és szép pirosra pirítjuk
. Isteni finomak lesznek a végére.
. --salátával, sült burgonyával nagyon-nagyon finom.
A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, majd szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Az olajhoz hozzákeverjük a fűszereket, és bekenjük a megsózott hússzeleteket, majd pár órára hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst apróbb kockákra vágom. (Lehet sertés, csirke, pulyka…) Én most csirkemell filét használtam. Gyros fűszerkeveréket készítek: (Ez a mennyiség 1 kg húsra értendő) Minden fűsz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes