-80 dkg csirkehús
-1-2 hagyma
-2 zöldpaprika
-2 paradicsom
-1 kg burgonya
-2-3 cikk fokhagyma
-só,bors,
-1 mokkáskanál őrőlt kömény-
-1 kiskanál őrölt piros paprika
-A húsokat megmossuk, szükség szerint kicsontozzuk, majd feldaraboljuk.
- A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és közepes méretű kockákra daraboljuk.
-Az előkészített hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paprikat, pardicsomot .-
- Ezeket összeforraljuk, ,megszorjuk a pirospaprikával egy kis vízzel felöntjük.
- Hozzáadjuk a feldarabolt húsokat, majd kb. 30-35 percig (amíg a húsok el nem kezdenek szétfőni) közepes méretű lángon főzzük.
Félkész állapotban fűszerezem, ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt adok hozzá.
Amíg készül a csirke, a meghámozott és felkockázott burgonyát annyi sós vízben, amennyi ellepi, felteszem főni.
Ha megfőtt a krumpli, és kész a csirke, egy nagyobb edényben összekeverem és már lehet is tálalni.
1. A rizst félig megfőzzük (nem kell teljesen, mert a paprikák belsejében még úgyis lesz ideje teljesen megpuhulni). Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. 2....
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűAz olasz változathoz a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát finomra, a többit 0,5 centis kockákra aprítjuk. A szalonnát 0,5 centis kockákra vágjuk, és egy lábasban, 2 evőkanál olí...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A túrót villával áttörjük, elkeverjük a juhtúróval, a tönkölybúzadarával, a snidling felével, 1 csapott tk sóval és a tojássárgával. Pihentessük 1 órát. 2. Közben elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű