-60 dkg liszt
-20 dkg zsir
-4 tojássárgája
-2 1/2 dl tejföl
-pici só
-1 kanál ecet
-kevés tej
-TÖLTELÉK
-20 dkg darált dió// vagy mák /// vagy valamilyen kemény lekvár
-20 dkg porcukor
-4 tojásfehérje kemény habja
-reszelt citromhéj
-a tészta hozzávalóit összegyurjuk
-3 részre osztjuk
-vékonyan kinyújtjuk mindegyiket külön-külön
-vékonyan megkenjük olvasztott zsirral és feltekerjük lazán mint a bejglit
-1 órát pihentetjük
ELKÉSZITJÜK a TÖLTELÉKET
-a diót vagy mákot ledaráljuk
-a tojásfehérjét a cukorral felverjük ovatosan belekeverjük a darált diót vagy mákot
-ugy is lehet hogy fele dió fele mák és igy osztjuk el a felvert tojásfehérjét
-a tészta rudakat mindegyiket külön -külön 16 részre vájuk
-oldalára fektetjük és egyenként kinyújtjuk
ettől a trüktöl olyan a tészta mintha hajtogatott lenne
-,vékonyan lisztezzük ,hogy ne ragadjon
-megtöltjük a kivánt töltelékkel // én kemény szilvalekvárral töltöttem
-közepesen meleg előmelegitett sütőben 20-25 percig sütjük halvány szinüre
-még forrón vaniliás porcukorba forgatjuk
Az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és forró sütőben 15-20 percig sütjük, hogy kicsit átpuhuljanak. Vig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat, a kristálycukrot és a tojást robotgéppel habosra keverem. Egy másik tálban összekeverem a száraz hozzávalókat (a liszteket, a zabpelyhet, a sütőport, a sót, a fahéja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet feltesszük forralni a vaníliás cukorral. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. Amikor a tej lassan forr, kanállal habgalu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport, amivel szintén tovább verjük, de csak a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes