1 liter tej
6 tojás
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
A tejet feltesszük forralni a vaníliás cukorral. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. Amikor a tej lassan forr, kanállal habgaluskákat szaggatunk a felvert tojás fehérjéből és 2-3 percig főzzük a tejben, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A 6 tojás sárgáját elkeverjük a maradék cukorral és a forró tejbe csurgatjuk, de már lehetőleg, ne forraljuk. Ha kész, akkor langyosra hűtjük, majd hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.
A tepsit enyhén kivajazzuk, meghintjük liszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást a cukrokkal habosra keverjük a mixer legmagasabb fokozatán kb. 4-5 percig (fehéredésig)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1cm vastagságúra. 200 fokon 10percig elősütjük. Ezután kivesszük, megkenjük vékonyan update barack dzsemmel vagy más cukormentes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. réteg 3 tojás sárgáját kikeverjük 1 cs. vaníliás cukorral és 5 evőkanál porcukorral. 1,5 dl vízben 1 cs étkezési zselatint felmelegítünk. A kikevert tojássárgájához először a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon (180°C-on, 10-12 perc). A hab...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Közepes