.-1,8kg kicsontozott sertés hátsó csülök
--2 darab vöröshagyma
--2 gerezd fokhagyma zúzva
--1ek zsír
-1ek pirospaprika
-1db zöldpaprika
-1.5 dl száraz vörösbor
--1 teáskanál kömény
-1tk őrölt bors
-1teáskanál só
-2 ek sűrített paradicsom
PULISZKÁHOZ( Polentához )
-A kész puliszkába vajat és reszelt sajtot keverek ....még magában pörkölt nélkül is remek ize van ..
A csülök bőrös részét eltávolítjuk ,és kb. 3 cm-es kockákra vágom.
Egy nagyobb, űrtartalmú edényben forró zsiradékon a vöröshagymát folytonos keveréssel rózsaszínűre pirítom
. Beleadom a húst és a fokhagymát, jól átpirítom a vöröshagymán. Sózom, megszórom a pirospaprikával, beleaprítom a zöldpaprikát, megszórom köménnyel, borssal, és saját levében lassú főzéssel fedő alatt párolom.
Félidőben, amikor már részben elfőtte a levét, meglocsolom a borral, és tovább párolom, amíg a hús megpuhul. (Közben kóstolgatom, ha kell, utána fűszerezem.)mikor elkészült, és esetleg zsírosnak találom a húsból kifőtt zsiradéktól, tetejéről evőkanállal leszedegetem a felesleges zsiradékot.
Puliszkával ( Polentával )( lehet akármilyen körettel ) tálalni
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköket megfözzük kb:2 órán keresztül hogy a csontról leváljon a vízbe teszünk sót, babérlevelet foghagymát vöröshagymát,amikor meg puhult akkor a csontjától leválasztjuk ..Eg...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KözepesA húst vékony szeletekre, majd nagyobb kockákra vágjuk. Kevéske olajon fehérre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű