-1 db cukkini
-só
-15 dkg gomba
-2 db tojás
--4 evőkanál liszt--
--4 evőkanál zsemlemorzsa
--2 gerezd fokhagyma
-1 csokor petrezselyem
-bors
-olaj (a sütéshez)
A cukkinit megmossuk és héjastul lereszeljük nagy lyukú reszelőn.
Meghintjük sóval, összekeverjük és állni hagyjuk kb. 20 percig.
--A megtisztított gombát szintén lereszeljük.
--A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk, összekeverjük a gombával, majd hozzáadjuk a tojásokat, a zsemlemorzsával, a lisztet, a megtisztított, reszelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemmel, majd megborsozzuk.
Alaposan összedolgozzuk egy fakanállal, majd miután kézzel pogácsákat formáztunk belőle, forró bő olajban kisütjük őket, egyszer megforgatva.
- Konyhai papírtörlőre szedjük a fasírtokat, hogy a felesleges olajat leitassuk, utána tálaljuk.
0,5 kg vegyes gombát használtam az étel elkészítéséhez. A nagyobbakat aprítottam, a kisebbeket egészbe hagytam. 20 dkg sárgarépát apró kockákra vágtam. 15 dkg zsenge zöldborsót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombafejeket megtisztítjuk és megmossuk. 2. A gombafejeket egy vajjal megkent edénybe helyezzük, mindegyik belsô részét megsózzuk, és kevés törött borssal meghintjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hagymát megtisztítjuk, az olajon megfuttatjuk, és a tűzről lehúzva, a pirospaprikával megszórjuk. 2. A burgonyát meghámozzuk, 1 centis kockákra vágjuk, és a paprikás hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz#Tészta: A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű