-80 -85 dkg darálthús ( lehet sertés,pulyka )
-25 dkg reszelt sajt
-1- tojás
reszelt fokhagyma
- , só, bors
Panirhoz
- dúrvára őrőlt kukoricapehely + zsemlemorzsa
a kettőt ősszekeverjük
liszt, tojás, zsiradék a sütéshez
-Jól összegyúrjuk a hozzávalókat, majd
-gombócokat formálunk a masszából
(Kb. 10 domboc lesz ebből a mennyiségből.)
ellapogatjuk 1/2 órára a hütöben pihentetjük
majd
panirozzuk,liszt ,tojás és a kukoricapehely +zsemlemorzsa keveréke
- nem túl forró olajban kisütjük.
Rizzsel, burgonyapürével isteni.
A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet összekeverjük a zúzott fokhagymával és megsózzuk. A húst ebben egy napig pácoljuk. Másnap lecsepegtetjük, lisztbe forgatjuk és forró zsíron mindkét oldalát megsü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscsülköt kuktában egy fej hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával, babérlevéllel és annyi vízzel, hogy ellepje előfőzöm. A krumplit hasábokra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítem a pácot: A szegfűszeget, római köményt, édesköményt, borsot és sót, a mozsárban összetöröm, majd egy keverőtálba szórom. A rozmaring és kakukkfű leveleit lehúzom, és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű