menu

Családireceptkönyv.hu

Derelye ( Barátfüle )


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-50 dkg finomliszt
-2 tojás
-kb 1,5-2 dl víz
-só
-Valamint:
kemény szilvalekvár
4 evőkanál olaj
kb. 20 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
porcukor
őrölt fahéj

Elkészítés:


A tésztához a lisztkupac közepébe kis fészket képezünk kezünkkel, beleütjük a tojásokat, sózzuk, a vizet fokozatosan adagolva kemény, aránylag nehezen gyúrható tésztát készítünk, melyet több percen át simára gyúrunk.
-Letakarjuk, kb. 15 percig pihentetjük.
--Közben a felhevített olajon a zsemlemorzsát folyamatos keveréssel közepes hőfokon pirosra pirítjuk. (Amikor már áthevült a morzsa nem szabad abbahagyni a kevergetést, mert könnyen leég.)
-A tésztát kétfelé osztjuk, egyenként késfok vastagságra kinyújtjuk. (Összehajtjuk, a hajtásnál a kezünket végig húzzuk, majd kihajtjuk, így kapunk egy látható felezővonalat.)
-A tészta fél oldalát kb. 3-4 centinként megtöltjük szilvalekvárral, az üres felét ráhajtjuk, a tésztaközöket ujjbeggyel összenyomkodjuk. -Derelyevágóval feldaraboljuk.
Bő, sós, forrásban lévő vízben levelenként kifőzzük, pirított zsemlemorzsára szedjük, az edényt óvatosan rázogatjuk, hogy a morzsa mindenhol befedje a tésztát. A morzsába forgatott derelyéket külön tálba szedjük, a másik tésztagombóccal is így járunk el.
Tálalásnál tányérokba adagoljuk a derelyét, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Derelye ( Barátfüle )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Garam masala
Garam masala

Enyhén megpirítjuk a kardamomot, az ánizskapormagot, a római köményt és a koriandermagot, majd a borssal és a fahéjjal együtt megőröljük és átszitáljuk. Hozzáadjuk a többi alapanya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös kölespuding
Gyümölcsös kölespuding

50gr kölest felteszek főni 150ml vízben. Amikor forrni kezd, hozzáöntök 150ml rizstejet. Ízesítem pár csepp steviával. Amikor minden folyadékot magába szívott és megpuhult, édesíte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Töltött padlizsán
Töltött padlizsán

A padlizsánokat megmossuk,és kettévágjuk hosszában.A magvas részét kikaparjuk,sózzuk,és borsozzuk.A főtt tojást,és a sajtot lereszeljük.A töltelék hozzávalóit villával alaposan öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
123.Karfiolos csirkemell
123.Karfiolos csirkemell

A karfiolt fél puhára főztem. Hagytam kihűlni, majd tejföllel, tojással, liszttel, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt füstölt sajttal összekevertem.A csirkemelle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk