50 dkg karfiol
4 ek. tejföl
2 tojás
1 ek liszt
só
petrezselyem
15 dkg füstölt sajt
50 dkg csirkemell
zsemlemorzsa
20 dkg backon
A karfiolt fél puhára főztem. Hagytam kihűlni, majd tejföllel, tojással, liszttel, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt füstölt sajttal összekevertem.A csirkemellet kockákra vágva hozzá kevertem.
Az őzgerinc formát kivajaztam, megszórtam zsemlemorzsával. Baconnal kibéleltem úgy, hogy bőven túlérjen a forma szélén.
Beletöltöttem a masszát, elegyengettem és ráhajtottam a lelógó bacon csíkokat.
200 fok 40 percig sült. Akkor kiborítottam egy tepsibe a formából és visszatettem a sütőbe addig, amíg a bacon megpirult a tetején is.
Hagymás, paprikás, petrezselymes burgonyával és savanyú uborkával tálaltam.
A laskagombát megmosom, leszárítom, borsos lisztben megforgatom, majd tojásba, zsemlemorzsába mártom és forró olajban kisütöm, tálalás előtt sózom. Tetszőleges körettel tálalom, én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLedaráltam a májat, ezután a húst, a fokhagymát, a vöröshagymát is és jól összekevertem, megszórtam majoránnával, őrölt köménnyel, majd hozzáadtam a szalonnát, majd megsóztam, és ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst mosd meg, törölgesd meg, és vágd fel körülbelül másfél centis kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és zsiradékon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt p...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű