-1 közepes fej (1 kg) fehér káposzta,
-1 fej vöröshagyma, ( el is maradhat )
-zsiradék,
-só,
-1 ek egész kömény,
- ecet,
- 6 ek cukor (nádcukor is lehet)
A káposztát negyedekre vágjuk.
Vékony csíkokat vágunk belőle - a kemény közepét nem használjuk.
A szeletelésnél a káposztát úgy fordítjuk, hogy a kemény közepét körbevágjuk.
A hagymát megpucoljuk, majd fölvagdaljuk. Egy mélyebb edényben fölmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk a fedő alatt. A hagyma nem éghet meg.( Én HAGYMA nélkül készitettem )
--Hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mellett karamellizáljuk a kívánt színre.
Az edénybe hozzáadjuk a feldarabolt káposztát, sót, és köményt. Jól összekeverjük. Ha a káposzta egy kicsit szárazabb, és keményebb (téli), akkor szükség szerint felönthetjük vízzel. 20 - 30 percig fedő alatt dinszteljük, időnként megkeverjük.
A kész káposztához hozzáadjuk az ecetet, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk.
A tányérokhoz a sajtot lereszeljük. Sütőpapírral bélelt tepsire 2 vagy 4 körlapot készítünk belőle, és 180 fokon kb. 5-8 perc alatt felolvasztjuk. Pár percig hűlni hagyjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBalsamic Dijon Servings: 16 INGREDIENTS 3 tablespoons Dijon mustard 3 tablespoons honey Salt, to taste Freshly ground black pepper, to taste 1 cup extra-virgin olive o...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket és a petrezselyem zöldjét megmossuk és feldaraboljuk. Az újhagymának a zöldjét is belevágjuk. Az olajat vékony sugárban az ecethez öntjük, hozzáadva az elmorzsolt cit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk. Körülbelül háromnegyedét betesszük a késes aprítóba, hozzáadjuk a fűszereket, a legvégén a maradék csirkehúst, de azzal már csak addig keverjük, amíg e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű