menu

Családireceptkönyv.hu

Diós-lekváros kifli


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
-1 tk, só
-7 dkg porcukor
-1 egész tojás
-3 dl. langyos tej
-7 dkg olvasztott vaj
-1 tasak ( 7 g) porélesztő
TÖLTELÉK
--6 evőkanál sárgabarack lekvár
-7,5 dkg darált dió
-5 dkg kristálycukor
TETEJÉRE
-1 tojás
-porcukor

Elkészítés:


Egy tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk a sót,porélesztőt ,elkeverjük
-ráöntjük a langyos tejet egy villával könnyedén elkeverjük a tojást és elkezdjük összeállítani
- Ha összeállt apró részletekben hozzákeverjük az olvasztott vajat
--Lágy rugalmas tésztát kapunk
--leborítva 30 percig kelesztjük ,majd
--4 részre osztjuk és még 15 percet pihentetjük
-amíg a tészta pihen elkészítjük a tölteléket
-a töltelékhez a robotgépbe teszem a diót amit a fagyasztóból vettem ki és a cukorral le darálom
-oda készítem a 6 kanál lekvárt is
- a sütőt 200 fokra melegítjük
-két tésztadarabot kör alakúra nyújtom ( kb 30 cm átmérőjű)
-az egyikre rákenem a 3 kanál lekvárt ,majd megszórom a cukros dió felével és beborítom a másik tésztával
-óvatosan lenyomkodom majd majd pizza vágóval 16 részre vágom
--egyesével szorosan feltekerem -tepsibe sorakoztatom
--tojással lekenem és 15 -20 perc alatt megsütöm
--így járunk el a másik 2 tésztával is
--Tálalás előtt porcukorral hintjük meg

Diós-lekváros kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Hűtős lángos
Hűtős lángos

A tejet meglangyosítjuk egy csipet cukorral, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk. A kefírt keverjük össze a tojással és a sóval, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is. A lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Dübbencs - sós, krumplis kelt tészta
Dübbencs - sós, krumplis kelt tészta

A fotó nem saját tartalom (forrás: INTERNET) A lisztet, krumplit, sót összekeverem, közepébe beleöntöm a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy kellemesen gyűrharó legyen....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Expressz croasson Limara
Expressz croasson Limara

A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután 16 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Knédli
Knédli

A vizet és cukrot összekeverni, felfuttatni benne az élesztőt. Többi hozzávalót egy tálba rakni, majd felönteni a felfuttatott élesztővel. Géppel kevertem, majd kicsit kézzel is....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk