A piskótához
:-6 db tojás
-.4 evőkanál finomliszt
-2 evőkanál kakaópor
-.½ csomag sütőpor
-.csipet só
-.6 evőkanál kristálycukor
A krémhez
-.5 dl habtejszín
-.6 dl tej
-.2 csomag vaníliás cukor
-.2 csomag vaníliás pudingpor
--.1 db citrom reszelt héja és a leve
-.15 dkg cukor
+++1 csomag 50 dkg-os mirelit leveles tészta
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét a sóval, cukorral együtt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját.
. A lisztet a kakaóport, sütőport összekeverjük és egy fakanál segítségével a cukros tojáshabba belekeverjük.
. Egy 22×36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-22 perc alatt tűpróbáig sütjük A megsült piskótáról a sütőpapírt lehúzzuk, hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, így két lapunk lesz.
. A mirelit leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk, középen elvágjuk, majd egyenként tepsi méretnél kicsit hosszabbra, szélesebbre kinyújtjuk.
. Sütőpapírt teszünk a tepsi hátoldalára, a tésztát rátesszük, villával megszurkáljuk és180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Míg sül a tészta, elkészítjük a krémet.
. A pudingporokat a cukrokkal, tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.
. A tejszínt keményre felverjük és apránként a pudingos krémhez hozzákeverjük, majd a citrom reszelt héját és levét hozzáadva jól kihabosítjuk.
. Ezek után összeállítjuk a süteményt: 1 leveles tésztalap, krém, barna piskóta, krém, barna piskóta, krém, és a tetejére leveles tésztalap.
. Ezek után a sütemény tetejére egy nehezéket teszünk, amivel lenyomtatjuk. (Én egy tálcával befedtem és a jó vastag húsvágó deszkámat tettem rá.)
. Hűtőbe tesszük pár órára, majd az idő elteltével porcukorral megszórjuk a tetejét és fűrészes élű késsel felszeleteljük.
1. A kókuszreszeléket, a mákot illetve a lenmagot öntsd össze és daráld le. 2. A datolyát magozd ki, a vízből önts hozzá egy keveset, és késes aprítóval ezt is dolgozd krémesre....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot és a sütőport összekevered majd két felé veszed. Egy közepes tepsit vastagon kikensz 10 dkg margarinnal, majd a liszt felét egyenletesen beleteszed. A túrót ö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. Krém A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos habv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű