-1 csirke aprólékja
.-1 fej hagyma
-25 dkg petrezselyemgyökér és zeller vegyesen
-40 dkg sárgarépa
-35 dkg zöldborsó
-10 dkg rizs
-2 dl sűrű tejföl
2 tojássárgája
-5-6 szál friss tárkony vagy 1 csipetnyi ecetben eltett tárkony
-3-4 lestyánlevél
só
-ecet vagy tárkonyecet
a csirkeaprólékot odatesszük főni kb 3 liter hideg vízben
-amikor fő lehabozzuk
-majd beledobjuk a kis kockára vágott sárgarépát és felszeletelt hagymát néhány perc múlva a kockára vágott fehér gyökeret
-amikor a zöldségek félpuhára föttek a leveshez adjuk a zöldborsót meg a rizset és addig főzzük még minden megpuhul
-ha túl sürűnek tünik vizzel hígitjuk és újra felforraljuk
-ekkor az edényt félrevesszük a lángról ,a tojássárgáját simára keverjük az apránként adagolt tejföllel,
-hozzáadunk kevés forró levest majd az egészet a leveshez öntjük
-visszahelyezzük a lángra hogy kissé összeforrósítjuk de már nem forraljuk fel külömben a tojás kicsapódik
-végül izlés szerint utánnasózunk ,ecettel vagy tárkonyecettel savanyítjuk és megszorjuk a nagyon finomra aprított tárkonnyal meg lestyánnal
1A cipók tetejét levágom, belüket kiszedem óvatosan. Egy keveset hagyok benne is, hogy ne ázzon át könnyen a "tányér". Sajtkrémleves recept cipóbanSajtkrémleves recept cipóban 2A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSült liba brassói módra A szülők szerint a sült krumpli is belefér a napi ajánlott zöldségadagba Az olaszok otthon is tésztát esznek Libamájpástétom gyümölcsökön...
Elkészítési idő: 3-4 Nehézség: KönnyűA megmosott egész tyúkot, a farhátakat hideg vízbe tesszük. Ehhez hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felforraljuk. Lassú tűzön, épp csak gyöng...
Elkészítési idő: 2,5 h Nehézség: KönnyűElőször az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzákavarjuk a pirospaprikát, és rögtön felöntjük egy kevés vízzel, majd lassú tűzön kavargatjuk kicsit, míg besűrűsöd...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: Könnyű