25 dkg búzadara
-20 dkg liszt
-6 -6,5 dl viz
- 10 g élesztő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tasak vaniliás cukor ,
-csipet só, kevés olaj ,
-méz
-a száraz hozzávalókat egy magasabb falú edényben összekavarunk,majd lassanként adagolva a langyos vizet összekeverjük
-állaga a palacsintáé kell legyen
- fóliával lefedjük és 30 percig kelni hagyjuk
-az idő elteltével levesszük a fóliát és óvatosan összekavarjuk
-egy tapadásmentes serpenyőt felforrósitunk vékonyan kikenjük olajjal és egy -egy kisebb meritökanálnyi masszát teszünk bele -
-hagyjuk magától elterülni
- mikor a palacsinta felületén lyukak lesznek ,óvatosan megforditjuk és rózsaszinüre sütjük
- mézzel meglocsolva tálaljuk
A tészta hozzávalóit összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe (30x35 cm) öntjük. A túrós krém hozzávalóit is kikeverjük és kis halmokat rakunk kiskanállal a barna tésztára....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, egy másik tálban a kakaóport, a sütőport és a liszttel összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat nem, nem margarint) habosra keverjük a cukorral. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, jó eldolgozzuk vele. Lisztezett munkafelületre öntjük a tésztát...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit késes darálóban összezúzzuk. Kerekre kinyújtjuk egy papíros sütőlapra. Közepére halmozzuk a gyümölcsöt. A szélét körbe ráhajtjuk. A szélét lekenjük mascarponés e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes