4 db tojás .....
120 ml étolaj
350 g natúr joghurt
30 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
kb. 40 dkg magozott meggy (befőtt)
6-8 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az étolajat és a natúr joghurtot és összekeverjük.
Egy másik tálban összeforgatjuk a sütőport a liszttel, és az egészet a joghurtos keverékhez adjuk.
Simára keverjük, és egy sütőpapírral bélelt közepes méretű 20x20 cm-es tepsibe simítjuk.
Sűrűn kirakjuk meggyel, a fahéjat elkeverjük a cukorban, és rászórjuk a meggyre.
200 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
ÉN MÁSFÉL ( 1 1/2 ADAGBÓL) készitettem ,,,, szerintem túl pici ez a tepsi adag ...
A tésztához valókat, az alma kivltelével, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. (Ha túl lágy lenne a tészta, tegyünk még hozzá némi lisztet. Ellenkező esetben vizet.)...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a margarint és az ujjbegyünkkel morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a kakaóport, majd adjuk hozzá a t...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KönnyűA natúr görög joghurtot az édesítőszerekkel egy tálba tesszük, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat és simára keverjük. Hozzáadjuk a kókuszlisztet és az útifűmaghéjat. Öt-tíz perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból jó sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű