4 db közepes tojás (vagy 3 db nagy)
2 evőkanál (60 ml) natúr görög joghurt (kókuszkrémmel helyettesíthető)
4 evőkanál cukornak megfelelő természetes édesítőszer
1 csomag vaníliás xilit
5 evőkanál kókuszliszt
1 evőkanál útifűmaghéj
12 dkg friss vagy fagyasztott málna (vagy más bogyós gyümölcs, de csokival is finom)
A natúr görög joghurtot az édesítőszerekkel egy tálba tesszük, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat és simára keverjük. Hozzáadjuk a kókuszlisztet és az útifűmaghéjat. Öt-tíz percig állni hagyjuk.
Ez alatt a muffinsütőt kibéleljük muffinpapírokkal (szilikonos muffinformánál ez elhagyható), majd a pihentetés után mindegyiket 3/4 részig töltjük a tésztával.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha már aranybarna a muffinok teteje, de ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, végezzünk tűpróbát). Aki igényli, megszórhatja a tetejét eritrit porcukorral.
Megjegyzés: nem, a sütőport nem felejtettem ki! :)
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem,majd hozzá kevertem a sütőporral,dióval elkevert lisztet. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt ,24×39 cm-es szilikonos süt...
Elkészítési idő: 06 Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a kókuszt. Elég sűrű, kemény tészta lesz. Zsírozott, lisztezett kisebb tepsiben elkenjük és addi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, s elosztjuk két részre, egy nagyobbra és egy kisebbre. A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett, 37 × 27 cm-es tepsibe egyenletesen beletap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű