2-3 szép egészséges padlizsán( vinetta )
- grill fűszerkeverék
- kevés olaj
megpucoljuk
-hosszában nagyjából 2 cm széles szeletekre vágjuk
. Nagyon fontos, hogy az elején sózzuk be a padlizsánt, és hagyjuk állni tíz. tizenöt percig.
- Ha ezt a lépés elmulasztjuk, akkor könnyen keserű maradhat az íze
. Amíg a padlizsán áll, keverjük össze a fűszerkeveréket négy evőkanál olajjal.
-Csepegtessük le a padlizsánt, törölgessük meg, majd kenjük meg alaposan a fűszeres olajjal.
-Ha már beszívták az olajat, mindkét oldalukat grillezzük meg a sütőn, nagyjából két-két percig.
-A legfinomagg ha szabadban grillezzük ...
A lisztet és a vajat robotgépben addig keverjük, amíg finom morzsalékos nem lesz. Hozzáadunk 2 evőkanál hideg vizet és addig keverjük, amíg tésztává nem áll össze. (Ha szükséges mé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk, majd másnap a megtisztított sárgarépával, és kevés sóval puhára főzzük. Közben a leveshez csipetkét készítünk. A lisztet a tojással, sóval, kevés ví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez egy nagyobb tálban hozzáadom az élesztőtó és a vizet. A víz után hozzáadom a sót is. Ezek után a dagasztókar segítségével pár perc alatt masszává gyúrom. 2 Ha szépen ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét változat Az alap mindkét esetben ugyanaz: A hozzávalókat nyersen darabokra vágjuk, és robotgépben apróra daráljuk. 1. Fagyasztós változat: Egy nagyobb lábasban 1,5 decilit...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz