Az alma megpárolásához:
- 3 db alma,
- 50 g vaj,
- 1/4 bögre cukor.
-A tésztához:
- 300 g gríz,
- 200 g cukor,
-- 3 db tojás,
- 375 g kefir,
-1 1/2 teáskanál szódabikarbóna,
- 3 kanál kakaó.
--Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig.
--Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.
--Mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk mindegyiket 9 – 10 szeletre.
--Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábasban, tegyük bele az almaszeleteket és cukrozzuk le
--. Lassú tűzön pároljuk pár percig, közben kevergessük.
-- Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával. Tegyük bele az almaszeleteket.
--Öntsük rá a kikavart tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük nagyjából 25 percig.
-- Amikor megsült vegyük ki a süteményt a formából és szórjuk meg porcukorral vagy díszítsük tejszínhabbal.
A tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a felét. Betesszük a sütőbe, 180fokon kb 10 - 12 percre. A tölteléket összekeverjük és a f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű-A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig továbbkeverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűincalziti laptele, adaugati zahar, cacao. topiti untul pe baie de aburi, si adaugati-l in lapte.amestecati si fierbeti 2 minute. turnati in forme si puneti in frigider.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat üsd egy tálba, majd keverd simára a cukorral, aztán szép lassan a többi hozzávalót is add hozzá, a lisztet és a sütőport érdemes hozzászitálni. Vízből annyit adj hozz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű