- tojás
--gríz ( búzadara )
--só
-apróra vágott zöldpetrezselyem
-lemérjük a tojásokat hajastól
-...ahány gramm a tojás annyi gramm legyen a gríz
- feltörjük a tojásokat ..jól .felverjük és lassan belekeverjük a grízt
--csak a végén adunk hozzá 1-2 csipet sót + az aprított zöldpetrezselymet
- 10 percig pihentetjük ( nagyon fontos ...mert így dagad meg a gríz
- forró de nem zubogó Ízesített vízben vagy aki akarja a levesből kivett lébe kanállal formáljuk a galuskákat és főzzük kb ,10 percig
-el zárjuk a lábas alatt a tüzet ,fedővel befedjük
- . és így hagyjuk amíg tálaljuk
-
1. A virsliket, miután a bőrüket lehúztuk, három centis darabokra vágjuk. 2. A tojást jó habosra felverjük, megsózzuk és megborsozzuk. 3. A zsemlemorzsát és a reszelt sajto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg nyers burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszelem, majd összekeverem a többi hozzávalóval. Olajba mártott evõkanállal kis halmokat teszek a forró olajba, és kicsit szétnyomkodom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézKeverjük össze a feldarabolt csirkemellsonkát, a kukoricát és a salsát. Tegyük az egyik tortillalapot egy vágódeszkára, és helyezzünk rá 2 szelet Leerdammer Light sajtot. Kenjük r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat eldolgozni, az élesztőt belemorzsolni, összegyúrni és annyi tejet hozzáadni, hogy nokedli keménységű legyen (kb. 1,5dl). Hűtőbe rakni megkelni. Ha megkelt, olajos k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű