,5 kg piros szinű paprika
-80 dkg hagyma
-80 dkg paradicsom
-1-2 szelet zeller vagy 2-3 petrezselyemgyökér
-1-2 csipőspaprika
-2-3 cikk fokhagyma ,só,bors,babérlevél,őrölt kömény ,zsiradék, mokkáskanál tartósitó szer
-a hagymát meg a fokhagymát apró kockára vágjuk ,zsiradékon fedő alatt kissé megpároljuk
-a paprikát,paradicsomot és a zellert is kis kockákra vágjuk,a hagymához adjuk ,ősszekavarjuk
-megsózzuk,hozzáadjuk a babérlevelet,felöntjük annyi vizzel amennyi éppen ellepi és lefedve puhára főzzük
-azonnal leszürjük,csepegtetve kihütjük
-paradicsompasszirozón kétszer átdaráljuk
-visszatesszük főni ,utánizesitjük,füszerezzük,tartositót belekeverjük ( attól függ ki milyen tertósitót használ )
-forrón üvegekbe szedjük ,szárazdunsztban kihütjük
A birseket alaposan megmostam, negyedeltem és a magházát ill. a hibás részeket kivágtam. Nem hámoztam meg, mert kell a szín és a pektin. Feldaraboltam fél citrom levét ráfacsartam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk, kimagozzuk . 1 kg meggyhez számítunk 50 dkg cukrot. Nálam most túl érett volt,így csak 40 dkg-ot tettem hozzá. Egy nagy tálba tesszük,mennyiségtől függően....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrotos Erika RECEPT: A birsalmákat jól meg kell mosni, a felületén lévő szőröket ledörzsölni. Négybe vágni, kiszedni a magházat és az esetleges rossz részeket. Héjastól kell felten...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a paprikát, tisztítsuk meg, majd tegyük forró vízbe 15 perce, de főzni nem kell. A paprikát megpuhulnak és könnyen üvegekbe tudjuk majd tenni. Készítsük el a savanyúság...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes