Tésztához
-500 g finomliszt
-200 g cukor
-250 g vaj vagy margarin
-egy csipet só
-3 tojás sárgája
-1 csomag sütőpor
-reszelt citromhéj
-3-4 evőkanál tejföl
A Töltelékhez
-30 g vaj vagy margarin
-1 kg alma
-100 g cukor
--1 csomag vaníliás pudingpor
--3 tojás fehérje
-1 kiskanál fahéj
-1-2 kanál zsemlemorzsa
----A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk
-. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen.
---A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük. --Nem kell teljesen megfagyasztani, bár az sem baj, lényeg, hogy amíg a töltelék elkészül, megdermedjen annyira, hogy le tudjuk reszelni.
--A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a vajon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük,+ a fahéjat és besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk az almát.
A hűtőben tárolt tésztát kivesszük, elnyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük.
Ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk zsemlemorzsával majd a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük.
180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük
Miután kihűlt lehet szépen szeletelni ...Tetejét porcukorral megszórjuk
-
Tészta: A lisztet a vajjal, a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a hideg vizet, annyit, hogy a tészta összeálljon. Két részre osztjuk, hűtőbe tesszük fél órára. Tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tészta 2 / 3 -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk és kikent barackmag formában előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük. Krém: 3 tojást és a 25 dkg porcukrot sűrűre főzzük, ha kihűlt összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst másfélszeres mennyiségű forró vízben tegyük fel főni. Amikor magába szívta a vizet, öntsük fel két és félszeres mennyiségű forró tejjel, sózzuk, alacsony láng felett főzzük...
Elkészítési idő: 30+40 perc Nehézség: Könnyű