-40 dkg liszt
-22 dkg margarin Rama
-20 dkg porcukor
-2 tojássárgája
-1 citrom reszelt héja
-2 cs vaníliás cukor
-1 sütőpor
- 1 kanál tejföl (vagyis amennyit felvesz a tészta)
ízlés szerint gyümölcslekvár
-a margarint belemorzsoljuk a lisztbe
-mindent összekeverünk
-foliába tekerjük ,,,1 órára a hütőben pihentetjük
a tésztát 1/2 cm vékonyra nyújtjuk lisztezett dezskán
-kiszúróval formára szaggatjuk
-előmelegitjük a sütőt 180 fokra
-10 perc alatt sütjük
-lekvárral összetapasztjuk
-legvégén vanuliás cukorral megszorjuk
Tészta: Az élesztőt a langyos tejen összemorzsoljuk, befedjük és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a cukrot, a rumot é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk. Amikor a cukor teljesen felolvadt, belecsavarjuk egy narancs levét. Amikor a cukor és a narancslé keveréke felhabzik, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Egy kisebb tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet, porcukrot, sütőport, sót, a felét beleszórjuk a tepsibe....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKészítsd elő a hozzávalókat, mézet, cukrot diót, vágd a diót darabokra, vagy törd össze a nyújtófával. A mézet tedd fel lassú tűzön főni, egészen forrásig, közben fakanállal kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes