3 kg sertés máj
2 1/2 kg toka szalonna
10 dkg durva jodmentes só
4 dkg örölt bors
25 dkg párolt hagyma
2 dkg szekfübors
a májat laskára vágjuk és megfőzzük ha hült 2X ..3X átdaráljuk
a tokaszalonnát megfőzzük azt is átdaráljuk a májjal
és a megdisztelt hagymával együtt
füszerezzük ...bekeverjük és bélbe töltjük ..a hurka végeit összekötözzük
fazékba vizet teszünk főni és a hurkákat kissebb adagokban lassú tüznél meg abáljuk vagyis főzzük kb 30-40- percig aztán hideg vizbe szedjük ...kiteszük hülni és másnap hideg füstre tesszük legalább 1 napi füst kell neki...nagyon finom
A tejet fazékba öntjük, belemorzsoljuk a túrót, és meg-megkevergetve forrásig melegítjük. Ekkor egy szita vagy egy pici lyukú tésztaszűrő segítségével leszűrjük a felpuhult túrót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA maradék krumplipürét először kikeverem a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverem. Ezt is jól beledolgozom a krumplis masszába. Végül a lereszelt sajt is belekerül....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sót, vízzel felengedjük és puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és zsíron szép pirosra sütjük. Amikor a bu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrajeve tikvica odrežite, a tikvice prerežite popola po dužini. 2. Žlicom pažljivo izdubite meso iz tikvica da vam ostanu lađice za punjenje. 3. Izdubljeno meso tikvica nasjeck...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű