-50 dkg darált sertéshús
- 1-2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 1 fej vöröshagyma
- só,
--2 ek vágott petrezselyemzöld
- -1 dl húsleves
- -1 zöldpaprika
- -1 paradicsom
--1 kk fűszerpaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 evőkanál finomliszt
- 1,5 dl tejföl
- étolaj
- 1 tojás
A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk.
--Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsgolyókat megsütjük.
-Ezután a gombócokat nem szedjük ki, hanem hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, s együtt pirítjuk tovább. Amikor a szalonna kiadta a zsírját, belevágunk egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
- Sóval,fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, és húsalaplét öntünk alá, azután fedő alatt lassan puhára főzzük.
-- A végén kevés liszttel elkevert tejföllel kiforraljuk. Nokedlivel tálaljuk.
A tarjaszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. a hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flkekken fűszerrel, chilivel, és a fokhagymával. Öntünk rá e...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes1. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk. 2. Hozzáadjuk az őrölt paprikát, sót, borsot, fokhagymát és felöntjük vízze...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA májat a tüdővel és a tokaszalonnával együtt enyhén sózott, bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. A megmosott rizst az abalével felengedjük és félpuhára főzzük. A finomra vágott ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű