-2 hagyma
-1 káposzta
-4 dl paradicsomlé
-60 dkg darálthús
-10 dkg rizs
-2 tojás
- 2-3 evőkanál olaj
-2-3 cikk fokhagyma
-só
-bors
-fűszerpaprika
-kapor
-csombor
Tálaláskor
tejföl
a hagymát apróra vágjuk ,az olajon megdinszteljük,félre húzzuk és belekeverjük a fűszerpaprikát
-2 részre osztjuk
-a húshoz hozzáadjuk a megmosott rizset az egyik rész hagymát + reszelt fokhagymát,
-izlés szerint sót,őrölt borsot
-a húsmasszához adjuk a felvert tojást
-jól összedolgozzuk és gombócokat formázunk belőle
-a káposztát legyaluljuk
-belekeverjük a maradék hagymát ,felöntjük a paradicsomlével hozzáadjuk az apróra vagdalt kaporot és csombort
-ízesítjük sóval
- a káposztát jól összekeverjük egy tepsiben
-fakanállal helyet készitünk a gombócoknak
-a húsgombócokat belehelyezzük a fészkekbe és felöntjük 2 dl vizzel
-alufóliával betakarjuk
forró sütőben 40-45 percig pároljuk
- majd levesszük a fóliát és még 10-15 pirosra sütjük
-tejföllel tálaljukpercig
Tegyük egy tálba a darált húst, a tojást, sózzuk, fűszerezzük, majd keverjük össze. Készítsük el a töltelket: a hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apró kockára és pirítsuk me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az oldalast 2-3 ujjnyi széles darabokra vágjuk és megsózzuk. 2. Kuktába beletesszük a betétet, öntünk bele 2 dl vizet, és rárakjuk az oldalast. 3. Az edényt lezárjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csülköt befűszerezzük, és néhány órát pihentetjük. Ezalatt beáztatjuk a római tálat is. Majd miután kiöntöttük a tálból a vizet, a felszeletelt hagymával és fokhagymával kibélel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bage...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű