--2 liter víz
-2 evőkanál étolaj
-1 púpozott teáskanál só
- 300 g tészta - szélesmetélt (száraz)
Tálaláshoz
--10 dkg szalonna - csemege
--30dkg juhtúró
-175 ml tejföl (20%-os)
-A szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk.
-A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés után a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.
-Az áttört túróval összekeverjük a tésztát.
A túróval összekevert tésztát a tányérra szedjük, tejfölt, pirított szalonnát teszünk rá ízlésünk szerint.
-lehet fogyasztani apróra vágott zöldkaporral vagy anélkül
A legegyszerűbb, ha kuktában készítjük az ételt. Az apró kockára vágott húsos szalonnának kisütjük a zsírját, és ezen megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont felszeleteljük kisebb csíkokra, a zöldségeket rusztikus darabokra vágjuk. Az olajat a serpenyőbe tesszük a baconnel egy kicsit pirítjuk,majd hozzáadjuk a hagymát, a papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűWokban vagy egy nagy serpenyőben, kevés olajon megsütjük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát. A hagymát elnyolcadoljuk, a wokba dobjuk, majd hozzáadjuk a húst, fűszerezzük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAll you do is peel whole potatoes, cut them all across, not too thin, and not all the way through, sprinkle with some salt, but not too much, the bacon is salty. Then fill with sma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű