-50 dkg karfiol
- 2 sárgarépa
-1 petrezselyemgyökér
-1 szelet zeller
-1 csirkehát ( vagy akármilyen része a csirkének ,szárnya, lába, nyaka combja )
- olaj
-só, bors
-petrezselyemzöld
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
-A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vagy karikára vágjuk, majd olajon megdinszteljük.
Rátesszük a megmosott csirkehátat, felöntjük vízzel, megsózzuk, borsozzuk, felfőzzük majd hozzáadjuk a karfiolt is, és puhára főzzük lehet rántást készíteni és behabarni vagy tejföllel kínálni
-.- tálaláskor , tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.
l
Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockákra vágjuk, a zsiradékon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra felvágjuk, daraboljuk majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsán száras végét levágjuk, a húsát meghámozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és az olajon megpároljuk. Csipet sóval fűszerezzük, hozzákeverjük a padlizsánt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeves készítésére sárga hüvelyű, „cérna” nélküli vajbabot szerezzünk be. A zöldbab beszerzésénél 1-2 hüvelyt törjünk meg, ha pattanva törik, nem hajlik: friss. Az eltörésnél azt is...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű