-4 tojás
-3 bögre liszt
-2 bögre cukor
-2,5 dl szódaviz vagy tej
-1 cs, sütőpor
-2,5 dl olaj
-1 citrom reszelt héja
-1 cs vaniliás cukor
-30-40 dkg komagvalt meggy
-porcukor a szóráshoz
a tojásokat ketté váalasztjuk
- a sárgájat + cukrot addig kevergetjük amig a cukor elolvad
-bele keverjük a vaniliát + citrom reszelt héját + vizet ( vagy tejet )
-a fehérjét felverjük ...a sárgás masszába elkeverjük
-hozzáadjuk a lisztet amibe a sürőport elkevertük
-belekeverjük az olajat
-sütöpapirral bélelt közepes tepsibe öntjük
-tetejére elosztjuk a magozott meggyet
-180 fokon készre sütjük
-miután kihült megszorjuk porcukorral
Alaposan összekeverjük a száraz alapanyagokat. Egy külön edénybe tesszük a tejet, a vanília esszenciát, a tojást és az olvasztott vajat, majd jól összekeverjük. Ezután fokozatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt megkelesztjük kevés langyos, cukros tejben. A többi hozzávalót összegyúrjuk, hozzáadva az élesztős tejet is. Jól kidolgozzuk. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, gyúródeszkán...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat a tejjel, a liszttel, a sóval, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, hogy híg palacsintatésztát kapjunk. Kivajazott, magas szélű tepsibe öntjük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojásfehérjét félkemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót óvatosan hozzákeverjük. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba! Ha kihűlt, k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű