menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus házi fehér kenyér Sütőgépben


Írta:

Elk. idő: 180
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


NORMÁL PROGRAM
-- 275 ml víz
-- 25 g vaj vagy margarin
- 500 g liszt
- - 1 teás k.cukor
- 1 teáskanál só
- 1 csomag szátitott élesztő( 7 g )

Elkészítés:


Kimérem a hozzávalókat.
--A vajat felolvasztom
--A kenyérsütőgép tartályába beleöntöm a langyos vizet, majd az olvasztott vajat, erre kanalazom a liszt felét, majd rászórom a szárított élesztőt.
--Hozzáadom a liszt másik felét.
--A liszt tetejére az egyik oldalra rászórom a sót, a másik oldalára a cukrot
. Beprogramozom normál programra a kenyérsütő gépet és elindítom
. Amikor elkészült, kiveszem a tartályt, a kenyér tetejét megkenem vízzel.
-- Egy perc után kiborítom a tartályból a kenyeret és hagyom kihűlni. Frissen szeletelem,

Klasszikus házi fehér kenyér Sütőgépben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Pita
Pita

A vizet és a sót együtt felforraljuk és összekeverjük a liszttel,olajjal,élesztővel,cukorral.Dagasztjuk,majd 30 percig kelesztjük letakarva.Átgyúrjuk és hat gombócot készitünk belő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Kenyér ll.
Kenyér ll.

A hozzávalókból tésztát gyúrok, 2x dagasztom, közben 1 órát pihen. Vasedényben fedővel sütöm 30-40 percet magas hőfokon, majd még fedő nélkül alacsony hőfokon 10-20 percig.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgarépás buci
Sárgarépás buci

A száraz és a nedves részt külön-külön kimérjük, majd a két részt összeöntjük, kanállal összekeverjük, kb. 10 percet pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk (én bambuszrostliszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
196.Ciabatta kenyére
196.Ciabatta kenyére

Add hozzá az élesztőt a meleg vízhez. Adjunk hozzá lisztet és keverjük össze. Hagyjuk kelni. Adjunk hozzá vizet, lisztet és sót. Fakanállal összegyúrjuk. Kivajazott asztalon gyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk