menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbásszal töltött füszeres tarja


Írta:

Elk. idő: 2 ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK
-2 kg tarja ( Sertés ) (egyben, csont nélkül)
--1 szál kolbász
--só
--frissen őrölt bors
-5 -6 gerezd fokhagyma
--mustár
--ola
--1 dl viz

Elkészítés:


A kolbász bőrét lehúzzuk, és 1-2 órára fagyasztóba tesszük.
-A tarjába hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk (akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt), és beletesszük a kolbászt.+ a húson vágjunk több kisebb rést, ezekbe tegyük a megtisztított fokhagymagerezdeket. majd öntünk mellé kb. 1 dl vizet,és kevés olajat
-A megtöltött karajt durva szemű sóval, frissen őrölt borssal minden oldalán megszórjuk, majd mustárral mindenhol megkenjük, ezzel a sót és a borsot is eloszlatjuk rajta.
-- tepsiben vagy sütőtálban fólia alatt 180 fokon kb. 50-60 perc alatt megsütjük
A sütés végén rövid ideig fólia nélkül is sütjük, de vigyázzunk, ne száradjon ki túlzottan.néha locsoljuk saját levével
-kettévágott burgonyával körberakjuk ..igy sütjük készre

Kolbásszal töltött füszeres tarja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Svéd húsgolyó zöldborsmártással
Svéd húsgolyó zöldborsmártással

Az apróra vágott hagymát kevés olajon átsütjük, hozzáadjuk a darált húshoz a zúzott fokhagymával, tojással és a fűszerekkel együtt. A morzsát elkeverjük a tejfölben, egy kicsit ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Kelkáposztás Cordon Bleu
Kelkáposztás Cordon Bleu

■ A kelkáposzta torzsát kivágjuk, majd forró sós vízbe tesszük és leveleire szedjük (ahogy fő a káposzta, úgy jönnek le könnyen a levelei). ■ Ha kihűlt, a vastag ereket levágjuk a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Karaj - Olasz sertéskaraj
Karaj - Olasz sertéskaraj

1. A szép rövidkaraj szeleteket húsverővel kissé megveregetjük. 2. Megsózzuk és tűzálló tálba rakjuk, közvetlenül egymás mellé. ( A tálat nem zsírozzuk ki!) 3. Mindegyik sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BORSOS TOKÁNY
BORSOS TOKÁNY

A füstölt szalonnát megpirítottam félretettem, utána megdinszteltem a hagymát, tettem bele paradicsomot és pritaminpaprikát rátettem a csíkokra vágott hűst, kifehérítettem, só, bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk