---1 kg krumpli ( burgonya )
-- 1nagy fej hagyma
- só
--1 kiskanál pirospaprika (édes)
-, olaj
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, apró kockára vágjuk es sós vízben megfőzzük.
-Közben a hagymát felaprítjuk, bő olajon megdinszteljük es hozzáadunk -1 púpos kiskanál pirospaprikát.
- A krumplit leszűrjük, összetorjuk es belekeverjük a hagymás olajat.
Ha krémesebre szeretnénk készíteni, adjunk hozza egy keveset a krumpli főző levéből.
Nagyon egyszerű, kiválóan alkalmas sültek melle.
Fel kell forralni a tejet. Én erre a célra egy vastag falú edényt használok, lángelosztón, lefedve, takarékon. Ott hagyom, és kb. 30 perc alatt fel is forr, leégés nélkül. Miután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalokat
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, olajat, sót, tojást, a sütőport és vízzel sűrű masszát készítünk. Elkészítjük a máza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat elkeverjük, a masszából kb. 1 cm vastag, tenyérnyi lepényeket formázunk. Kevés olajon mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk. Fogyaszthatjuk önmagában, tejföllel, v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű