60 dkg liszt
-40 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-3 tojássárgája
-3 kanál tejföl
.-1 sütőpor
--citrom reszelt héja
-2-3 csomag vaniliás cukor
-csipet só
-tetejére tojásfehérje +darált dió-
-két korong összeragasztására ...baracklekvár
mindent összekeverünk ....a tésztát 1 órára a hűtőben pihentetjük
-kinyújtjuk külömböző formákra kiszurjuk
-a korongok közepét is ki lehet szurni
-minden második korongot ,vagy azt amelyik közepe ki van szúrva megkenjük tojás fehérjével
-darált dióval megszorjuk a tetejét
-előmelegitett sütőben 180 fokon 20-percig sütjük
-amikor kihültek a korongok baracklekvárral megkenjük és kettőt összeragasztunk
Az epreket, vagy a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, vágjuk kis szeletekre, rakjuk egy kisebb edénybe, szórjunk rá egy kanál cukrot, majd keverjük össze. Egy másik tálba a tehéntúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra (légkeverésen). 2. A meggy levét lecsöpögtetjük. 3. A tojás sárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tehéntúrót szűrőn, szitán áttörjük,vagy villával törjük. 2. A túrót elkeverjük az egész tojással, búzadarával és egy kis sóval. (A túrógombóc lazább szerkezetű lesz ha, a túr...
Elkészítési idő: 30 perc+ 1 óra Nehézség: Könnyű