1 kg fejes káposzta
1 vöröshagyma +
-2-3 cikk fokhagyma
-0,5 kg füstölt tarja
1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény+ kapor
2 evőkanál finomliszt
3 dl tejföl
bors
olaj
só
A hagymát apróra vágjuk. A forró olajon megfuttatjuk a köményt, majd a hagymát üvegesre dinszteljük, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, és felöntjük másfél liternyi vízzel, kevés sóval ízesítjük. (a füstölt tarja sós!)
Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, és lefedve főzzük 30-45 percig, míg majdnem puha nem lesz.
A káposztát 4-be vágjuk, a torzsát kivágjuk, a káposzta negyedeket kettévágjuk, majd ujjnyi vastagságú csíkokra vagy kockára vágjuk, és betesszük a a húshoz.
Hozzáadjuk a kaprot, majd tovább főzzük, lefedve mintegy 20 percig, míg a káposzta is megpuhul.
A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd az ételbe öntjük, és besűrítjük vele.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olajat, és főzd puhára a gombát, amíg el nem megy a leve, majd tedd félre. Egy serpenyőben keverd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A fokhagymát felaprítjuk, a cukkinit és a répát hosszában csíkokra vágjuk. A paprikát hosszában ketté, a lilahagymát pedig nagyobb cikkelye...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk.Egy jól kezelhető,rugalmas tésztát kapunk. Meleg helyen kelesztjük 20 percig.--Én bekapcsoltam a sütőt,mert itt esik az eső,hűvös van-- Átgyúrjuk és újabb 20...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KönnyűTészta: A tortillához összegyúrjuk a hozzávalókat annyi vízzel, amitől szépen összeáll. Ne legyen túl kemény! 8 részre osztjuk, egyenként kör alakúra nyújtjuk (papírvékonyságúra)...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű