50 dkg liszt-
-4 dkg élesztő
-300 ml tej
-3 csapott evőkanál porcukor
-1 kávéskanál só
-2 evőkanál étolaj
Töltelék
-8 evőkanál darált mák
-8 csapott evőkanál porcukor
50 g olvasztott margarin
-12 g vaniliás cukor
-1 db citrom reszelt héja
-Kenéshez
-1 tojássárgája
az élesztőt kevés tejben felfutattjuk
-a hozzávalókat összekeverjük ...dagasztjuk
-letakarjuk és kelesztjük duplájára
Kiboritjuk kicsit kinyujtjuk ( 30x40 )téglalapra formáljuk-a margarint megolvasztjuk
-meglocsoljuk a tésztát úgy hogy mindenhova jusson
-rászorjuk a mákos porcukros keveréket+ citrom reszelt héját
-Feltekerjük ---koszoruba hajtjuk..végeit egymásba dugva összedolgozzuk szép kerek legyen -éles késsel bemetszük a kalácsot körbe szimetrikusan-majd a szeleteket félbeforditjuk lapjára igazitjuk.
Betakarjuk és még 20 percet kelesztjük.-pihenés után bekenjük tojássárgájával
-előmelegitett sütőbe teszük
-35-40 percet sütjük
Az élesztőt a langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk, majd a hozzávalókból a tésztát összegyúrjuk, a margarin kivételével, majd dagasztjuk. Amikor már összeáll a tészta, az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 deka lisztet 3 tojás sárgáját 2 deka —farsangi fánknál leírt módon—kevés tejben kelesztett élesztőt, 2 evőkanál porcukrot, egy csipet sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a dagasztógépbe tettem, majd kb. 10 perc alatt szép fényes, nem túl kemény tésztát dagasztattam vele. Nekem kellett még hozzá kevés liszt, de ez gondolom tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, a citromhéjat és a felfutott élesztőt. Közepesen lágy tész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes