menu

Családireceptkönyv.hu

Mákvirág kalács


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt-

-4 dkg élesztő

-300 ml tej

-3 csapott evőkanál porcukor

-1 kávéskanál só

-2 evőkanál étolaj

Töltelék

-8 evőkanál darált mák

-8 csapott evőkanál porcukor
50 g olvasztott margarin

-12 g vaniliás cukor

-1 db citrom reszelt héja

-Kenéshez

-1 tojássárgája

Elkészítés:


az élesztőt kevés tejben felfutattjuk

-a hozzávalókat összekeverjük ...dagasztjuk

-letakarjuk és kelesztjük duplájára

Kiboritjuk kicsit kinyujtjuk ( 30x40 )téglalapra formáljuk-a margarint megolvasztjuk

-meglocsoljuk a tésztát úgy hogy mindenhova jusson

-rászorjuk a mákos porcukros keveréket+ citrom reszelt héját

-Feltekerjük ---koszoruba hajtjuk..végeit egymásba dugva összedolgozzuk szép kerek legyen -éles késsel bemetszük a kalácsot körbe szimetrikusan-majd a szeleteket félbeforditjuk lapjára igazitjuk.

Betakarjuk és még 20 percet kelesztjük.-pihenés után bekenjük tojássárgájával

-előmelegitett sütőbe teszük

-35-40 percet sütjük

Mákvirág kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
KALÁCS *
KALÁCS *

Az élesztőt a langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk, majd a hozzávalókból a tésztát összegyúrjuk, a margarin kivételével, majd dagasztjuk. Amikor már összeáll a tészta, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarkedli
Tarkedli

30 deka lisztet 3 tojás sárgáját 2 deka —farsangi fánknál leírt módon—kevés tejben kelesztett élesztőt, 2 evőkanál porcukrot, egy csipet sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Challah
Challah

Az összes hozzávalót a dagasztógépbe tettem, majd kb. 10 perc alatt szép fényes, nem túl kemény tésztát dagasztattam vele. Nekem kellett még hozzá kevés liszt, de ez gondolom tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ferge Éva
Gőzgombóc
Gőzgombóc

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, a citromhéjat és a felfutott élesztőt. Közepesen lágy tész...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk