menu

Családireceptkönyv.hu

Mátrai borzas


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--2 szelet csont nélküli karaj/személyenként
----só, őrölt bors
---4 nagyobb szem krumpli
---kb. 1 dl tejföl
--zúzott fokhagyma vagy fokhagymakrém
---1 db tojás
--4-5 ek. finomliszt
--napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:


A karajszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük. Kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
A meghámozott krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, beletesszük a tejfölt, a tojást, a fűszereket (só, bors, fokhagyma), a lisztet.
A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, majd a krumplis masszában.
Forró olajban kisütjük mindkét oldalukat, mint ha rántott húst sütnénk.
Tálaláskor a húsokra rakhatunk még tejfölt, és megszórhatjuk reszelt sajttal. Rizzsel, hasáb
burgonyával ,és akármilyen körettel finom

Mátrai borzas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
TÖLTÖTT SERTÉSDAGADÓ
TÖLTÖTT SERTÉSDAGADÓ

A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk. A hagymákat tisztítás után felaprítjuk, a zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzádobjuk a tisztított, felszeletelt zöldségeket, és a petrezselyem zö...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BBQ oldalas
BBQ oldalas

A pác összes hozzávalóját alaposan kikeverjük. Az oldalast kisebb darabokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, majd megkenjük a páccal. Legalább egy órát, de legjobb, ha egy egész éjszaká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Lencse malacsülttel
Karaj - Lencse malacsülttel

1. A malackarajt megmossuk, leszárítjuk, a bőrét sűrűn bevagdossuk, bedörzsöljük sóval, borssal és előmelegített, forró sütőben, kis vizet öntve alá hirtelen megpirítjuk, majd mérs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
Göngyölt hús
Göngyölt hús

..

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk