--2 szelet csont nélküli karaj/személyenként
----só, őrölt bors
---4 nagyobb szem krumpli
---kb. 1 dl tejföl
--zúzott fokhagyma vagy fokhagymakrém
---1 db tojás
--4-5 ek. finomliszt
--napraforgó olaj a sütéshez
A karajszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük. Kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
A meghámozott krumplikat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, beletesszük a tejfölt, a tojást, a fűszereket (só, bors, fokhagyma), a lisztet.
A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, majd a krumplis masszában.
Forró olajban kisütjük mindkét oldalukat, mint ha rántott húst sütnénk.
Tálaláskor a húsokra rakhatunk még tejfölt, és megszórhatjuk reszelt sajttal. Rizzsel, hasáb
burgonyával ,és akármilyen körettel finom
A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk. A hagymákat tisztítás után felaprítjuk, a zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzádobjuk a tisztított, felszeletelt zöldségeket, és a petrezselyem zö...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA pác összes hozzávalóját alaposan kikeverjük. Az oldalast kisebb darabokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, majd megkenjük a páccal. Legalább egy órát, de legjobb, ha egy egész éjszaká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A malackarajt megmossuk, leszárítjuk, a bőrét sűrűn bevagdossuk, bedörzsöljük sóval, borssal és előmelegített, forró sütőben, kis vizet öntve alá hirtelen megpirítjuk, majd mérs...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz..
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű