-60 dkg meggy ( szerintem nyugodtan mehet 1 kg)
-10 dkg kristálycukor
-10 dkg búzadara
-5 dl víz
-1 csomag babapiskóta
ERRE Jön
-2 csomag vanília pudingpor
-8 dl tej
-6 evőkanál kristálycukor
A meggyet megmossuk, kimagozzuk és
- kb. 5 dl vízben felforraljuk, közben ízesítjük a cukorral és összekeverjük.
--Forrás után beleöntjük a búzadarát és alacsony lángon folyamatosan kevergetve puhára főzzük a darát, addig, amíg az egész besűrűsödik (ez kb. 5-8 perc).
- Elzárjuk alatt a lángot és néhány percig kevergetve kicsit hűtünk rajta.
-Folpackkal kibélelünk egy tepsit/tálat és beleöntjük a meggyes masszát, melyre egy réteg babapiskótát teszünk.
--A pudingport a cukorral és kis tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a többi tejet és közepes lángon folyamatosan kevergetve megfőzzük sűrűre és még forrón a babapiskótára öntjük.
-Egy éjszakára a hűtőbe tesszük - másnap szeletelve kínáljuk.
- A szeletek tetejére nyomhatunk tejszínhab rózsákat díszítésként
-Én a tetejére is szórtam kettévágott meggyet.
Megjegyzés -A meggyes-búzadarába zselatint is lehet tenni, ha szilárdabbra szeretnénk készíteni - én nem tettem bele.
◾️A pudinggal kezdünk. ▪️A tejben elkészítjük a pudingot ( a tejből kb. 100 ml kiveszünk és elkeverjük benne a pudingport. ▪️A többi tejet felforrósítjuk majd hozzáadjuk a pudi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a darált mézeskalácsmorzsát, a kakaó port, a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát 2 részre osztjuk (2 tekercs lesz), alufóliát t...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesFőzzük meg külön-külön a pudingokat (1 pudinghoz 4 dl tej és 40 g cukor). A tepsi aljára teszünk 1 sor kekszet. Ráöntjük a banán pudingot. A tetejére teszünk egy újabb sor kekszet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz