--70 dkg csirkemell
--só
--bors
- 2 evőkanál mustár
- 2 db tojás
- -0.5dl tej ( 1/2 deci )
-6 evőkanál zsemlemorzsa
-- 9 evőkanál liszt
---olaj
--A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük, felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk és átkenjük a mustárral.
--A felvert tojásokat elkeverjük a tejjel.
--A zsemlemorzsát elkeverjük 6 ek liszttel.
-- A maradék lisztet egy külön tányérra tesszük.
--Először ebbe mártjuk bele a húsokat, majd a tojásba, végül a morzsába.
Forró, bő olajban oldalanként 4-4 perc alatt kisütjük mindet.
--Zöldséges rizzsel tálaljuk.
A feldarabolt csirkemellhez adjunk sót, borsot, és egy kis vizet. Keverjük össze, adjuk hozzá a keményítőt és ismét alaposan forgassuk össze. Hagyjuk pihenni a húst kb. 20 percig....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesGyros hús pácolása A csirkehúst vágjuk fel csíkokra (a tokányhoz hasonlóan, ceruza vastagságúra), és tegyük egy megfelelő méretű tálba. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi mustárt, a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és feltesszük főni. Nagyon puhára kell főzni, mert úgy könnyebben dolgozunk vele később. A kiolvasztott spenótot nagyon kinyomkodjuk, hogy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemellfilét ízesítsd sóval, forgasd meg lisztben, majd forró olajon süsd elő. A felaprított hagymát egy evőkanál forró olajon futtasd meg, és tedd rá a finomra vágott gombát,...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű