-1 kg sárgarépa
-4 drb narancs
-2 drb citrom
-40 dkg cukor
-1 zacsko dzsem fix 2 :1 -ben( Gelfix extra 2:1)
a répát megpucoljuk ,karikára vágjuk és 6 dl vizben puhára főzzük :: Turmixoljuk
-a narancsot + citromot kicsavarjuk
-a turmixolt répához adjuk a narancs + citrom levét
-együtt főzzük amig eggyet rottyan aztán beleszorjuk a cukrot
-ezzel is főzzük kb 10-15 percet
-végül beleszorjuk a dzsem fixet és eggyütt főzzük 2-3 percet
-üvegekbe rakjuk ,lezárjuk 10-15 percig felforditjuk fejjel lefelé
-aztán mehet a kamrába
A pektin olyan természetes zselésítő anyag, amit egyre több háziasszony használ lekvárok, dzsemek, zselék készítéséhez. Néhány praktika a befőzéshez! pektin1 copyA pektinnel kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOsszekeverni. Majd bedobni a sutobe es 180'C-on 1ora 20percet "sutni". Forron uvegekbe tolteni majd szaraz dunsztba tenni. 2-3 kanallal egy bogrebe tenni forro vizzel leonteni es l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/09/szilva-lekvar-cukor-es-tartosito-nelkul.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű