menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsom saláta lilahagymával balzsamecettel


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 szép érett paradicsom
2 közepes lilahagyma
1 kis csokor bazsalikom

bors
1 kis kanál balzsamecet
1 kis kanál extra szűz olívaolaj
-1 kisebb uborka

Elkészítés:


A lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk
A bazsalikom leveleket apróra vágjuk.
Csinos tálkába rakjuk a paradicsom cikkelyeket.
-az uborkát meghámozzuk kockára daraboljuk
Ráhalmozzuk a lilahagymát és a bazsalikomot.
Óvatosan összeforgatjuk az egészet.
Nyakon öntjük az extra szűz olívaolaj és a balzsamecet keverékével.
Picit megint átforgatjuk a salátát, amit ezután bazsalikom bóbitával díszítünk.
Egy órácskára hűtőbe tesszük a lilahagymás paradicsomsalátát.
Önmagában is finom, de húsokhoz is adhatjuk.

Paradicsom saláta lilahagymával balzsamecettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Házi sajt
Házi sajt

A tejet felforraljuk.(csak teljes tejből lehet) Közben egy szűrőt kibélelünk sűrű szövésű finom anyaggal és egy tál fölé helyezzük. Amikor a tej forrni kezd, apránként belekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tökmagolajos krumplisaláta
Tökmagolajos krumplisaláta

A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A lilahagymát is felkarikázzuk, és kevés sóval átforgatjuk. Salátalevet készítünk. Az ecetbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Dreisines Eiersalat mit Mais
Dreisines Eiersalat mit Mais

Die Eier in einem großen Topf ca. 10 Minuten hart kochen. Abschrecken und auskühlen lassen. Champignons abtropfen lassen, mit einem Hackmesser in kleine Stücke hacken. Mais abtrop...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Majonézes tojássaláta
Majonézes tojássaláta

A tojásokat megmossuk és sós vízben feltesszük főni, így könnyebben lejön a héja. Én mindig kb. forrástól számítva 10 percig főzöm. Ezután hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk és fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk