6 szép érett paradicsom
2 közepes lilahagyma
1 kis csokor bazsalikom
só
bors
1 kis kanál balzsamecet
1 kis kanál extra szűz olívaolaj
-1 kisebb uborka
A lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk
A bazsalikom leveleket apróra vágjuk.
Csinos tálkába rakjuk a paradicsom cikkelyeket.
-az uborkát meghámozzuk kockára daraboljuk
Ráhalmozzuk a lilahagymát és a bazsalikomot.
Óvatosan összeforgatjuk az egészet.
Nyakon öntjük az extra szűz olívaolaj és a balzsamecet keverékével.
Picit megint átforgatjuk a salátát, amit ezután bazsalikom bóbitával díszítünk.
Egy órácskára hűtőbe tesszük a lilahagymás paradicsomsalátát.
Önmagában is finom, de húsokhoz is adhatjuk.
A tejet felforraljuk.(csak teljes tejből lehet) Közben egy szűrőt kibélelünk sűrű szövésű finom anyaggal és egy tál fölé helyezzük. Amikor a tej forrni kezd, apránként belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A lilahagymát is felkarikázzuk, és kevés sóval átforgatjuk. Salátalevet készítünk. Az ecetbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Eier in einem großen Topf ca. 10 Minuten hart kochen. Abschrecken und auskühlen lassen. Champignons abtropfen lassen, mit einem Hackmesser in kleine Stücke hacken. Mais abtrop...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megmossuk és sós vízben feltesszük főni, így könnyebben lejön a héja. Én mindig kb. forrástól számítva 10 percig főzöm. Ezután hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk és fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű