50 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- -kenyér
- só
- bors
-1-2 babérlevél
-paradicsomlé vagy paradicsompüré
-valamilyen száraz tészta
--étolaj
-1 kanál liszt
-A darált húshoz hozzáadjuk , a reszelt fokhagymát, egész tojást, a tejben áztatott kenyeret, sóval, borssal ízesítjük.
--Ebből a masszából gombócokat formálunk, s kevés olajon megsütjük
-.A visszamaradt olajhoz adunk egy pici apróra vágott fokhagymát,
- 1 kanál lisztet kicsit pirítjuk majd felöntjük sűrű paradicsomlével vagy pürével+ 2 babérlevelet is teszünk bele
-a húsgolyókat szépen belehelyezzük a szószba összeforraljuk
Sós vízben kifőzött tésztával tálaljuk.
Van aki így szereti sósan de lehet kevés cukorral is ízesíteni a szószt.
A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan beszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel. Tepsibe rakjuk a húsokat. A fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, ráöntjük az oldalasra. Ragacsosra sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérszeleteket áztasd be, majd jól csavard ki. A hagymát és a pritaminpaprikát aprítsd fel (apritógépben), add hozzá a darált húshoz a tojással és a fűszerekkel együtt, majd az...
Elkészítési idő: 20perc+50perc Nehézség: KönnyűA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű