-40 dkg liszt
-25 dkg túró
-3 dkg élesztő
-8 dkg olvasztott vaj
-25-20 dkg virsli( füstölt )
-1 dl tej 2 egész tojás + 1 a kenéshez
-reszelt sajt a szóráshoz
--az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben+ cukor
a tészta hozzávalóit összekeverjük...a felfuttatott élesztővel
legutoljára hagyjuk az olvasztott vajat
--szép símára gyúrjuk ...langyos helyen kelesztjük duplájára
a virsliket ketté vágjuk ..kevés olajon szép pirosra sütjük
---ha megkelt a tészta még egyszer átgyúrjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk kb.1 cm vastagságúra
---a téglalapot hosszában ketté vágjuk majd a két hosszú részt háromszögekre szabjuk
--ezekbe beletesszük a virsliket megkenjük a maradék 1 tojással ,megszórjuk sajttal majd még 20-30 percig kelesztjük
---Ha kimarad tészta meglehet tölteni lekvárral !!!
addig sütjük míg aranysárga nem lesz
a sütőporos lisztben elmorzsoltam a margarint majd a többi hozzávalókkal jól összedolgoztam....egy órát pihentettem...nyújtottam szaggattam majd 160 fokos sütőben 35 perc alatt me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztből, a vajból, a tojásból és a sóból omlós tésztát gyúrok. 2. Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetem addig, amíg elkészítem a tölteléket. 3. A hagymát és a szal...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben hagyjuk megkelni. 2. Hozzáadjuk a liszthez. 3. Beletesszük a juhtúrót, a tojás sárgáját, a tejfölt és összedolgozzuk. Ha nem lenne el...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a sót, a tojás sárgáját s a tejfellel jól összegyúrjuk. Azután ujjnyi vastagra elnyújtjuk és mint a pogácsát, késsel bevagdoss...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű