-1/2 citrom reszelt héja
-4 tojás
-30 dkg cukor
-20 dkg liszt
-10 kanál viz
-10 dkg darált dió
- 1 sütőpor
Krém
-6 dl tej
- 2 csomag karamell izü pudingpor
-5 evőkanál cukor
-1 kiskanál étkezési zselatin
25 dkg vaj/margarin
DISZITÉS ....mindenki fantáziájára van bizva ....tejszinhab,dió darabok ,diógerezdek vagy akármilyen gyümölcs
A piskótához
A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 5 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a
-a tojások fehérjét felverjük a 5 kanál vizzel és óvatosan a masszához keverjük
-kikent kilisztezett vagy sütőpapirral bélelt kb.22 cm átmérőjü .tortaformába simitjuk
160 fokra előmelegitett sütőben kb.40 perc alatt készre sütjük ( tűpróbáig )
Ha kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk.
3. A 2 karamellpudingot elkészitjük a 6 dl tejjel amikor kezd hülni belekeverjük az 5 evőkanál cukrot és az étkezési zseletint amit 1 dl meleg tejben feloldottunk .Jól összekeverjük
Ha kihűlt, habosra keverjük a nagyon puha vajjal vagy margarinnal
. A krémmel összetöltjük a tortát úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Hűtőszekrényben dermesztjük
Én képen lévő tortácskát diszitettem felvert tejszinhabbal .
A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMi micsoda???? K2, CMC, tragant, glazúr... Többen is kértétek, hogy írjak pár szót a "tortanyelven" említett "kódokról"... :D ez jó... :) de tényleg igazatok van, hiszen mint a K2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a tejjel és a rumaromával. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűCukrot,vajat és tojást kikeverni,hozzáadni a többit.Felét bele a tepsibe.Tölteléket össze keverni,rá a tésztára,majd a tészta másik felét rá. Tetejére csoki. 180fok.35 perc
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: Közepes