-25 dkg mascarpone
-2 tasak vaníliás cukor
-3 evőkanál rumaroma ( de el is hagyható)
-150 ml hideg feketekávé
-150 ml tejszín
-3 evőkanál porcukor
-poharanként 3-4 babapiskóta
-díszítéshez tortadara, vagy reszelt étcsoki
( én még rumos meggyet is szórtam a tetejére )
A mascarponéhez keverd hozzá a rumaromát, a vaníliás cukrot, és adj hozzá fél deci hideg feketekávét
-. A tejszínt a 4 evőkanál porcukorral verd kemény habbá, majd keverd össze a mascarponés-kávés krémmel.
-Egy mélyebb tálkába öntsd a maradék kávét és áztasd puhára benne a 2-3 darabra tört babapiskótákat.
Az üvegpoharat béleld ki a piskótával, kanalazz rá 1-2 evőkanál krémet, majd jöhet még egy piskótaréteg, és a tetejére ismét krém. Kész is!
-A tiramisut kis időre tedd a hűtőbe! Fogyasztás előtt szórd meg reszelt étcsokival – ízesített étcsokival is finom.( én rumos meggyet is szórtam a tetejére )
ELKÉSZÍTÉS A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a többi hozzávalót is hozzáadjuk szép sorban, aztán az egészet összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyiket 1 cm vasta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát elkészítjük a szokásos módon (lásd Somlói galuska). A krémhez elkészítjük a pudingot, kevergetve hagyjuk kihűlni. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját elkeve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Mindent összegyúrunk egy tálban, majd 20-25 percre hűtőben pihentetjük. 2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, piteformába simítjuk. 3. Ráöntjük a tölteléket. 3. 180°C-on előmeleg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA tojást az édesítőszerrel legalább 8 percig habosítjuk. Beleszitáljuk, és óvatos mozdulatokkal belekeverjük a barnarizs-lisztet, a sütőport és a vaníliakivonatot, majd apránként a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű