menu

Családireceptkönyv.hu

Puliszka gazdagon


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-1 liter víz
-20 dkg kukoricadara
-10 dkg vaj
-10 dkg reszelt sajt

--piritott füstölt szalonna kockák
--tejföl
-sós túró

Elkészítés:


1 liter vízhez adjunk egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adjunk hozzá 20 dkg kukoricadarát.
- Körülbelül 15 percig főzzük, és nagyon fontos, hogy állandóan keverjük – legjobb kézi habverővel – hogy ne legyen csomós.
-Ha besűrűsödött, sima kását kaptunk, akkor levesszük a tűzről, hozzákeverünk 2 dkg vajat + a reszelt sajtot és állni hagyjuk. Legtöbbször így magában fogyasztották, , de kiváló egy kis szült szalonnával , sóstúróval + tejföllel is.

Puliszka gazdagon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tunéziai köfték
Tunéziai köfték

Újabban a köftéket/fasírtokat lusta háziasszony módszer szerint keverem össze (mentségemre legyen mondva, így sokkal finomabb, szaftosabb lesz az eredmény), avagy a darált húst, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
ZÖLDBORSÓS CSIRKEBRASSÓI
ZÖLDBORSÓS CSIRKEBRASSÓI

Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabriella
Paella de marisco / Tenger gyümölcsei paella
Paella de marisco / Tenger gyümölcsei paella

Egy nagy, lapos, nem túl mély serpenyőben olajat hevítünk és a rákokat hirtelen megsütjük rajta. Ha szép pirosak lettek, a fejükből kinyomkodjuk a finom szaftot , a rákokat pedig f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gáspár-féle bolognai, marhahúsgombóccal
Gáspár-féle bolognai, marhahúsgombóccal

Megpucoljuk az összes zöldséget (hagyma, fokhagyma, zeller, répa). Majd beledobáljuk az aprítógépbe. Ledaráljuk a marhahúst. Elkeverjük sóval és borssal. Kicsi gombócokat formálu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk