-1 liter víz
-20 dkg kukoricadara
-10 dkg vaj
-10 dkg reszelt sajt
só
--piritott füstölt szalonna kockák
--tejföl
-sós túró
1 liter vízhez adjunk egy kis sót, és ha forrni kezd, akkor állandó keverés mellett, folyamatosan szórva adjunk hozzá 20 dkg kukoricadarát.
- Körülbelül 15 percig főzzük, és nagyon fontos, hogy állandóan keverjük – legjobb kézi habverővel – hogy ne legyen csomós.
-Ha besűrűsödött, sima kását kaptunk, akkor levesszük a tűzről, hozzákeverünk 2 dkg vajat + a reszelt sajtot és állni hagyjuk. Legtöbbször így magában fogyasztották, , de kiváló egy kis szült szalonnával , sóstúróval + tejföllel is.
Újabban a köftéket/fasírtokat lusta háziasszony módszer szerint keverem össze (mentségemre legyen mondva, így sokkal finomabb, szaftosabb lesz az eredmény), avagy a darált húst, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy, lapos, nem túl mély serpenyőben olajat hevítünk és a rákokat hirtelen megsütjük rajta. Ha szép pirosak lettek, a fejükből kinyomkodjuk a finom szaftot , a rákokat pedig f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk az összes zöldséget (hagyma, fokhagyma, zeller, répa). Majd beledobáljuk az aprítógépbe. Ledaráljuk a marhahúst. Elkeverjük sóval és borssal. Kicsi gombócokat formálu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű