--2 kg krumpli
--6-8 tojás
--1 szál lángolt kolbász
--10-15 dkg kolozsvári szalonna
--1 nagy tejföl ( 450 g)
- 2 dl főzőtejszin ( 200 ml)
--olaj
--só,bors
-A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
- A tojásokat keményre főzzük, a kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk.egy serpenyőben megpiritjuk
--Egy tepsit vagy hőálló edényt kiolajozunk.
- A krumplit vékony karikákra szeljük és a felét elterítjük. az elkészitett tepsibe
--Megsózzuk, rászórjuk a kolbászt a piritott kolozsvári szalonnát és a felszeletelt tojásokat. ,
-Meglocsoljuk a kikavart tejföl+ tejszin keverékének felével
-A maradék krumplit szintén rákarikázzuk és megsózzuk.
--rásimitjuk a tejfölös keverék másik felét
-. Hideg sütőbe tesszük és 180 fokon kb 45 percig sütjük.
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. A húst és a hagymát felkockázzuk. A vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst, ezután fűszerezzük sóval, borssal, kevés őrölt kömén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot ha kell, megtisztítom. Egy sütőedény alját kivajazom, beleteszem a babot. Ha mirelit, akkor nem teszek alá mást, hanem fagyottan teszem bele, ha friss a zöldbab, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, beletesszük a pirospaprikát és a krumplit, felöntjük vízzel. (hogy félig ellepje a krumplikat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű